Aanbod

De spanning beu?
Ga werken op jouw voorwaarden.

Frustratie & onmacht op je werk

Ben je klaar met het gedoe op je werk? Je wilt het anders, maar weet niet hoe?

Ik help je! Onderstaand een opsomming van de mogelijkheden. Je bent van harte welkom.

Aanbod Heldere Zaken – ook online

 • Tijdelijk is corona de baas en zitten we thuis achter onze laptop. Maar is het nu rustiger? Nee, niet bepaald. Alle noodgrepen die je moet doen om je werk online te doen. Je mist het afstemmen met je collega’s, de kinderen om je heen vragen aandacht, je zit noodgedwongen boven in het washok. En de spanningen op je werk zijn nu ook in huis. Kortom: gedoe!
  Wil je weten hoe je met dit gedoe om kunt gaan? Hoe je kunt werken op basis van jouw voorwaarden? Hoe je calm and collected kunt aangeven wat jij wilt?  Ik leer het je.
  Begin juni start het online programma ‘Van Gedoe naar Helderheid’. Het is een uitgekiend traject van theorie, individuele gesprekken en reflectie op oefeningen. Leer waarom je doet wat je doet – en ook hoe je het kunt veranderen. Na afloop van dit programma is je werk niet veranderd, maar wel de manier waarop je ermee omgaat. Of je nou thuis zit of weer dagelijks naar je werk rijdt.
 • op 21 april 2020 organiseer ik weer de workshop ‘Boost je communicatie’ deze keer online. In drie uurtjes duiken we in onze ineffectieve communicatie – want dat doen we allemaal – en ontdekken we hoe het anders kan. Ik geef je concrete, praktische handvatten om het gedoe op de werkvloer te beperken. Met als resultaat: minder verlies van energie, het scheelt een hoop tijd, de onderlinge verhoudingen met collega’s staan minder onder druk. Kortom: je komt beter uit de verf.
  De workshop is bedoeld als kennismaking met de Heldere Zaken-methodiek en met mij maar het ook zomaar precies het duwtje zijn wat nodig was om zelf de touwtjes in handen te nemen. DE WORKSHOP OP 21 APRIL WORDT ONLINE VERZORGD.
 • De voorstelling ‘Zo gaat dat hier nou eenmaal!’ – met acteurs van Helder Theater (geen familie) verzorg ik een inspirerende theaterlezing bij organisaties. Altijd scene’s op maat zodat je op je gemak naar je eigen gedoe zit te kijken – een mooie spiegel. Inspirerend, hier en daar hilarisch, het schuurt een beetje en het is ook leerzaam, maar niet pijnlijk. Kortom: geen ingewikkelde sessies maar toch de hete brij op tafel. Misschien net wat jullie nodig hebben?
 • Liever eenvoudiger? Kan ook. Je kunt me boeken voor een presentatie van een uur voor je team, ondernemersvereniging of een andere plek waar mensen samen werken. Het thema: ‘Gedoe is overal, het gaat erom hoe je ermee dealt!’
 • Ik ben er voor je als je graag individueel en intensief aan de slag wilt. Als je echt wilt weten waarom het gedoe maar aan je blijft kleven en nou eindelijk andere opties wilt ontdekken en toepassen. Dit traject is inclusief mijn niet-aflatende steun gedurende deze maanden. Benieuwd? Bel me gerust voor meer informatie.
 • Of, en dit werkt vooral in grotere organisaties: we gaan met een groep aan de slag. Dat is een heerlijk energiek groepstraject met een mooie mix van training, coaching, intervisie en opdrachten. Ieder brengt zijn eigen gedoe in en leert van mij en van elkaar hoe je dat het beste aan kunt pakken. Het groepstraject geeft hele mooie resultaten en deelnemers houden vaak onderling contact, als in een intervisie. Heel tof.

Wil je meer informatie? Neem contact op.

Vieve ter Laak - Heldere Zaken

Vieve ter Laak

Ik buig gevoelens van frustratie & onmacht om naar invloed en regie.

T  06 – 52 372 572
E  info@heldere-zaken.nl

Contactformulier