Aanbod

De spanning op je werk beu?
Ik leer je het zelf kunt veranderen.

Frustratie & onmacht op je werk. Je wordt er niet goed van.

Laat me je helpen. Er zijn verschillende opties, afhankelijk van je vraag en situatie.
Liever even overleg? Bel me op 06 52 372 572. Je bent welkom.

Aanbod Heldere Zaken (direct contact & online)

 • Corona zwaait al een tijdje de scepter. We zitten veel meer thuis achter onze laptop. Maar is het nu rustiger? Nee, niet bepaald. De agenda vol met online meetings. Je mist het afstemmen met je collega’s en je zit noodgedwongen boven in het washok. En de spanningen op je werk komen nu ook je huis in.  Kortom: gedoe!
  Wil je weten hoe je met dit gedoe om kunt gaan? Hoe je kunt werken op basis van jouw voorwaarden? Hoe je calm and collected kunt aangeven wat jij wilt?  Ik leer het je.
  Half oktober 2020 start het online programma ‘Van Gedoe naar Helderheid’. Het is een uitgekiend traject van theorie, individuele gesprekken en reflectie op oefeningen. Leer waarom je doet wat je doet – en ook hoe je het kunt veranderen. Na afloop van dit programma is je werk niet veranderd, maar wel de manier waarop je ermee omgaat. Of je nou thuis zit of weer dagelijks naar je werk rijdt.
 • op 9 oktober 2020 organiseer ik weer de workshop ‘Boost je communicatie’ . Deze keer is het online. In drie uurtjes duiken we in onze ineffectieve communicatie – want dat doen we allemaal – en ontdekken we hoe het anders kan. Ik geef je concrete, praktische handvatten om het gedoe op de werkvloer te beperken. Met als resultaat: minder verlies van energie, het scheelt een hoop tijd, de onderlinge verhoudingen met collega’s staan minder onder druk. Kortom: je komt beter uit de verf.
  De workshop is bedoeld als kennismaking met de Heldere Zaken-methodiek en met mij maar het ook zomaar precies het duwtje zijn wat nodig was om zelf de touwtjes in handen te nemen.
 • De voorstelling ‘Zo gaat dat hier nou eenmaal!’ – met acteurs van Helder Theater (geen familie) verzorg ik een inspirerende theaterlezing bij organisaties. Met scene’s op maat zodat je naar je eigen gedoe zit te kijken – een mooie spiegel. Het is leuk, inspirerend, hier en daar hilarisch, het schuurt een beetje en het is leerzaam. We zorgen ervoor dat het niet pijnlijk wordt. Kortom: geen ingewikkelde sessies maar toch de hete brij op tafel. Misschien net wat jullie nodig hebben?
 • Is er gedoe op het werk (en ja, dat is er natuurlijk, want het is overal waar mensen samenwerken)? Je kunt me boeken voor een presentatie van een uur voor je team, ondernemersvereniging of een andere plek waar mensen samen werken. Het thema: ‘Gedoe is overal, het gaat erom hoe je ermee dealt!’ Ik leg op een heldere manier de dynamiek van gedoe uit. Na dit uur snapt ieder zijn eigen aandeel in gedoe – en hoe je het zelf kunt verminderen. Heel inspirerend!
 • Heb je serieus last van het gedoe op de werkvloer? Ben je boos, geïrriteerd, onzeker, tob je met een te hoge werkdruk? Vind je het erg moeilijk om je grenzen te stellen? Ik ben er voor je als je graag individueel en intensief aan de slag wilt. Als je echt wilt weten waarom dit gedoe maar aan je blijft kleven en nou eindelijk andere opties wilt ontdekken en toepassen. Dit traject is inclusief mijn niet-aflatende steun gedurende deze maanden. Benieuwd? Bel me gerust voor meer informatie.
 • Of, en dit werkt vooral in grotere organisaties: we gaan met een groep aan de slag. Dat is een heerlijk energiek groepstraject met een mooie mix van training, coaching, intervisie en opdrachten. Ieder brengt zijn eigen gedoe in en leert van mij en van elkaar hoe je dat aan kunt pakken op een manier die past bij jou, bij je collega’s en bij de organisatiecultuur. Het groepstraject geeft hele mooie resultaten en deelnemers houden vaak onderling contact, als in een intervisie. Heel tof.

Wil je meer informatie? Neem contact op.

Vieve ter Laak - Heldere Zaken

Vieve ter Laak

Ik buig gevoelens van frustratie & onmacht om naar invloed en regie.

T  06 – 52 372 572
E  info@heldere-zaken.nl

Contactformulier