Stress is een duur grapje

Wat een burn-out kost, dat weten we wel zo’n beetje. Als een van je collega’s zich ziek meldt om voorlopig niet meer terug te komen: reken op – grofweg – een ton per jaar. Dat is salarisdoorbetaling, vervanging, administratieve rompslomp, wet Poortwachter, you name it. Het is een hoop geld.

Maar wat kost stress?
Wat kost het als je niet lekker kunt werken? Dát is lastig te meten in euro’s. Wel is het zeker dat je met stress busladingen aan energie verspilt.
En de belangrijkste oorzaak van stress? Gedoe met anderen. Je baas, je collega’s, je klanten.
Heb jij daar ook last van? Dit hoor ik vaak:

– ‘Spanning. Bijna elke dag. Ik voel het ’s morgens al in mijn lijf.’
– ‘Ik blijf maar denken over hoe ik goed kan reageren, zodat ik mijn punt maak zonder dat hij boos wordt.’
– ‘Ze roddelt en ik wil niet meer mee roddelen, maar hoe zeg ik dat? Ik durf het niet.’
– ‘Uitstellen. Ik denk en denk en denk en ondertussen gebeurt er niks. Behalve dat ik stress krijg.’
– ‘Blijkt dat ze al heel lang heel veel spanning had. Wisten we niet, had ze nooit iets van laten merken. En nu is ze dus ziek en moeten wij haar taken erbij doen, iedereen loopt op z’n tenen.’
– ‘Hij is zo cynisch. Hij maakt keiharde grappen. Het stomme is, er wordt veel gelachen, en tegelijk gaat de sfeer eraan.’

Duur grapje dus.
Met stress en spanning op je werk heb je er minder lol in, ben je chagrijnig tegen de mensen die je het aardigst vindt en als het even tegenzit, word je er ook nog eens ziek van.

Hoe hou je het betaalbaar?
Gedoe tussen mensen is overal, en dat geeft niks. Het is part of the game. Maar juist omdat het overal is, is het ontiegelijk handig om te weten hoe je er nu handig mee om kunt gaan. Zeker als het je stress op het werk oplevert waar je geen vat op krijgt. En dan niet met eenvoudige ’timemanagement-tips-en-trucs’, want als het zo simpel was, ja dan hadden we al die stress niet. 

Oneindig veel plezier.
Op dinsdag 17 maart 2020 geef ik een workshop waarin we gedoe aanpakken: ‘Boost je Communicatie’. Je leert waarom gedoe ontstaat, waardoor het erger kan worden en vooral: wat je er zelf aan kan doen. Ik geef je superhandige tools om snel resultaat te halen: minder stress en meer energie op je werk. En betere relaties met je collega’s.

Kom ook! Het kost € 129 ex btw en je hebt er oneindig veel plezier van. Precies wat je nodig hebt? Dan kun je je hier inschrijven.
Nog vragen? Bel me op 06 52 372 572 of stuur een berichtje.

De Heldere Zaken updates in je mailbox? Schrijf je hier in.

[yikes-mailchimp form="1"]