Meditatie in de Talkshow

“De meeste mensen leven zo met hun hoofd, die weten niet eens wat er in hun lichaam gebeurt. Dan worden ze ziek, overspannen of krijgen een burn-out, omdat ze gewoon niet gevoelig zijn voor de signalen die hun lichaam afgeeft.”

Aldus Niels Mooij, bewustzijnscoach en mijn medegast in de ‘Week van de Werkstress’-talkshow van Sandra Brandt. En om dat te illustreren nam hij ons hupsakee mee in een meditatie. Live in de uitzending. Het was kort – paar minuutjes maar –  maar daarna was de sfeer anders! Rustiger. Meer ontspannen. Bedachtzamer. En ik kon beter nadenken over wat ik wilde zeggen, wat ook best fijn is in een talkshow :-).

Tja. Mooi inzicht. Tot nu toe wees ik van die zweverige dingen als meditatie, ademhalingstechnieken en mindfulness af. Niet als methodiek natuurlijk, maar ik vond het niet binnen Heldere Zaken passen. Want te vaag en niet helder genoeg.

Maar eerlijk is eerlijk – daarmee miste ik de kracht van ontspanning en van een rustige geest. En precies dat is zo fijn omdat het je helpt om niet van alles persoonlijk te nemen. Om van een afstandje te kijken naar je communicatie en gedrag. En om uit de Dramadriehoek te blijven.

OK, ik ben om. Ik ga toch eens op zoek naar een ontspanningsoefening voor in mijn trainingen en coaching die bij mij en bij mijn aanpak past. Weet je iets? Laat het me weten. Much appreciated!

Ook horen wat het effect was? De uitzending van 19 november 2017 kan je hier terugluisteren.

 

 

De Heldere Zaken updates in je mailbox? Schrijf je hier in.