‘Hoe zorg ik dat ik niet meegesleurd word in negatief gedrag van anderen?’

Individeel traject Heldere Zaken

Samen leer je veel meer en sneller dan alleen. Toch kan er een goede reden zijn om je ervaren ongemakken op het werk niet te delen in een grotere groep. Dan is een individueel traject van Heldere Zaken de aangewezen weg. Privacy en vertrouwelijkheid zijn dan gegarandeerd.
Ontwikkelen doe je niet in je eentje, maar in de context van je werk. Om dat te borgen wordt je leidinggevende in het traject betrokken.

Wat anderen zeggen:

‘De aanleiding voor mijn Heldere Zakentraject was dat ik meer grip wilde hebben op mijn eigen reactie op wat er om me heen gebeurd. Hoe zorg ik dat ik niet meegesleurd word in negatief gedrag van anderen? Hoe creëer ik gelijkwaardigheid tussen mij en mijn omgeving? Het Heldere Zakentraject gaf mij afstand en leerde me door gedrag heen te kijken. De mens te blijven zien.

Vieve zet aan tot denken, op mijn eigen manier en in mijn eigen tempo. Daar was in het programma ook ruimte voor, of, daar heb ik de ruimte voor genomen. Het effect voor mij is zo groot omdat de gesprekken onderdeel waren en zijn van een groeiproces, vooral persoonlijk en niet zozeer zakelijk of werkgerelateerd. Als het effect beperkt blijft tot het werk dan heb ik voor mij een onaf resultaat. Voor mij bracht het een clear vision, alsof je boven de wolken leert vliegen. Het gaat te ver om dit allemaal op het conto van Vieve te schrijven, maar ze heeft er een groot aandeel in gehad.  Ik gun iedereen de inzichten, de helderheid ???? en het respect voor alle gedragingen, de rust die dit mij en mijn omgeving geeft.

De beoordeling van het traject in een rapportcijfer: Een dikke 8!’

De Heldere Zaken updates in je mailbox? Schrijf je hier in.

[yikes-mailchimp form="1"]