‘Ik doe mijn werk weer met plezier!’

Review over 1:1 traject Heldere Zaken

Aanleiding voor dit 1:1 traject

‘Momenteel ervaart mw een structureel gevoel van overbelasting. Mw heeft weinig energie, merkt dat haar planningen uitlopen, het overzicht over de taken weg is en klussen worden vooruitgeschoven. In overleg met haar leidinggevende zijn een aantal taken geschrapt of uitgesteld, maar dat blijkt geen blijvende oplossing. Doelmatige interventie is nodig om de vicieuze cirkel van overbelasting te doorbreken.’

Doelstelling van het traject

‘Ik wil meer sturing hebben op wat er gebeurt. Ik wil graag fluitend naar mijn werk, met energie en plezier.’

Haar review na het 1:1 traject

‘Het traject heeft me veel inzicht gebracht in de relatie tussen hoe ik in mijn werk sta en de werkdruk die ik voel. Als ik mijn eigen doelen in mijn werk duidelijk voor ogen heb, dan heb ik grip op mijn werkzaamheden en ontwikkelingen daarin. Dit inzicht heeft mij geholpen om keuzes te maken binnen mijn werk en die ook uit te spreken richting de organisatie.

Verder neem ik nu meer professionele afstand van mijn werk, waardoor ik er meer objectief naar kan kijken en beter om kan gaan met kritiek. Ook stap ik gesprekken en overleggen meer bewust in, denk vooraf na over wat voor mij het doel is van het gesprek/overleg. Dat helpt om tijdens het gesprek/overleg realistischer en effectiever te communiceren.

Al met al heeft het traject mij opgeleverd dat ik mijn werk weer met meer plezier doe, ik er meer grip op heb en er met een meer relativerende blik naar kan kijken.

Rapportcijfer: een 9, ik ben heel tevreden.’

De Heldere Zaken updates in je mailbox? Schrijf je hier in.

[yikes-mailchimp form="1"]