Boeiend! Gedoe volgt een vast patroon

Boeiend! Gedoe volgt een vast patroon

Gedoe. Negatieve energie tussen mensen. Het is niet altijd te voorkomen – een beetje gedoe is overal. En dat geeft niets, we zijn best goed in het dealen met gedoe en meestal weerhoudt het ons niet om lekker (samen) te werken.

Maar soms is het te veel en gaat de negativiteit de boventoon voeren. Als een elastiekje gaan je gedachten telkens weer naar het gedoe. En worden de negatieve emoties die erbij horen als boosheid, wantrouwen, teleurstelling en onzekerheid getriggerd. Dit kost bakken met energie en je plezier is ver te zoeken.

Wat blijkt? Ieder van ons heeft zijn eigen vaste – onbewuste maar stevig ingesleten – reactie op gedoe. Het volgt in grote lijnen hetzelfde patroon. En dat patroon – dat is waardevolle info! Want als je dat herkent heb je een mogelijkheid om een andere reactie te geven. Iets wat efficiënter is. Waardoor je het gedoe oplost. Of vóór blijft.

En zo kun je gedoe naar je hand zetten. Als je het achterliggende patroon herkent en snapt wat je ZELF kunt doen om te veranderen.

En dat is wat ik het allerliefste doe: samen met jou puzzelen op jouw gedoe. Wat gebeurt er? Waardoor schiet je in emotie? Wat zijn je aannames? Kloppen die? Wat probeer je te vermijden? And many more. En vervolgens onderzoeken wat je anders zou kunnen doen. En of dat past bij jou en bij je werkomgeving. Het is geen rocketscience en ook niet zweverig, maar lekker concreet en toepasbaar.

Wil je ook aan de slag met gedoe? Welkom! Na de zomer is er weer van alles:

  • Op 16 oktober is er weer een workshop ‘Gedaan met Gedoe’. In drie uurtjes leid ik je langs je patronen en laat ik de uitweg zien. Kort? Jazeker. Het is bedoeld als inleiding maar het ook zomaar precies het duwtje zijn wat je nodig had. Vanaf eind augustus kun je je hiervoor opgeven.
  • De voorstelling ‘Gedoe!’ – samen met acteurs van Helder Theater (geen familie) verzorgen we een inspirerende theaterlezing bij verschillende organisaties. Altijd met maatwerkscene’s zodat je lekker naar je eigen gedoe kijkt – een mooie spiegel. Inspirerend, hier en daar hilarisch, het schuurt een beetje en het is ook leerzaam. Geen ingewikkelde sessies maar toch de hete brij op tafel. Misschien net wat jullie nodig hebben? Tot eind van het jaar geldt een speciale regeling zodat de prijs niet de drempel is. Neem contact op, dan hebben we het erover.
  • Moet het eenvoudiger? Kan ook. Je kunt me boeken voor een presentatie van een uur voor je team, ondernemersvereniging of een andere plek waar mensen samen werken. Gedoe is overal, het gaat erom hoe je ermee dealt!
  • Ik ben er voor je als je graag intensief en individueel aan de slag wilt. Als je echt wilt weten waarom het gedoe maar aan je blijft kleven. En andere opties wilt ontdekken en toepassen. Inclusief mijn niet-aflatende steun gedurende het traject. Kan gewoon he. Bel me maar voor meer info.
  • Of, en dat werkt vooral in grotere organisaties: we kunnen met een groep aan de slag. Een heerlijke energiek groepstraject is dat met een mooie mix van training, coaching, intervisie en opdrachten. Ieder brengt zijn eigen gedoe in en leert van mij en van elkaar hoe je dat het beste aan kunt pakken. Geeft hele mooie resultaten.

Maar goed, dat is dus allemaal voor na de zomer. Eerst eens lekker de boel de boel laten. Vanaf 12 augustus ben er weer helemaal. Heel graag tot dan!

Wil je informatie? Stuur me een mailtje op info@heldere-zaken.nl en ik neem contact met je op. Beloofd. Kan wel paar dagen duren, ik heb me heilig voorgenomen om deze vakantie niet zo vastgeklonken aan de telefoon te zitten.

Na 12 augustus kun je me ook gewoon bellen op 06 52 372 572.

Heb een prachtige zomer!

Vieve

Let wel: dit is iets anders dan ‘je moet gewoon assertiever zijn’ of dat soort goedbedoelde adviezen. Want ja, als het zo gemakkelijk was, dan had je het allang gedaan toch?

De Heldere Zaken updates in je mailbox? Schrijf je hier in.

[yikes-mailchimp form="1"]