Een ‘Tinusje’ doen

Paarden reageren niet op wat je zegt of op hoe je graag over wilt komen. Zij reageren op je energie en intenties van dát moment. Door hun reactie op jouw gedrag word je je bewust van hoe je overkomt. Zo leer je veel over jezelf en over je communicatie met anderen. Zoals Corine, die als onderdeel van een Heldere Zakentraject een sessie ‘Paardenspiegelen’ deed. Ze vertelt hoe dat was en wat ze heeft geleerd van paard Tinus.

“Spiegelen met Tinus was voor mij een extra dimensie bij mijn coachingstraject. Het was een compleet nieuwe ervaring; helemaal weg uit mijn dagelijks leven. Ineens loop je dan door een manege met tientallen paarden! Ik vond het spannend maar ook leuk om te doen.

Normaal ben ik heel verbaal aangelegd, maar met een paard communiceer je op een ander niveau. Een paard hoort niet wat je zegt maar voelt de intentie. Ik ben een gevoelsmens; een paard voelt dat aan, die leeft op instinct.

Dankzij Tinus en de vragen en opdrachten van paardenman Peter heb ik heb meer kracht en blijdschap gevonden in wie ik ben en wat ik uitstraal. Elke keer als ik eraan denk geeft dat mij een warm en tevreden gevoel.

Vóór de sessie vond ik het moeilijk om duidelijk tegen anderen te zijn over wat ik van hen verwacht. Ik gaf halve aanwijzingen en liet de rest over aan hun eigen invulling omdat ik bang was dat ze me streng of onaardig zouden vinden. Van Tinus heb ik geleerd dat het juist fijn is als ik helder ben over wat ik wil; dan hoeft hij niet te raden naar wat ik bedoel en weet hij wanneer het goed is.

Ik doe nu vaker een ‘Tinusje’; hij is een begrip in mijn familie- en vriendenkring. De ervaring met Tinus was echt een cadeautje!”

De Heldere Zaken updates in je mailbox? Schrijf je hier in.

[yikes-mailchimp form="1"]