Kun jij schakelen? ‘Werk AAN’ of ‘Werk UIT’

‘Zeg, je bent toch niet met je werk bezig he?!’
Oei! Betrapt.

Op mijn ligbedje op Ibiza was ik wél met Heldere Zaken bezig. Losse flodders inspiratie schoten door mijn hoofd en ik moest ze vangen.

Op vakantie met je werk bezig zijn is not done.

De ongeschreven regel is: op vakantie denk je niet meer aan je werk. Je laat alle sores achter je en gaat in de relaxstand. Want vakantie = genieten en werk ≠ genieten.

Ik weet niet hoe dat bij jou werkt, maar voor mij is dat te zwart-wit. Zeker als ik maar een paar dagen weg ben, dwalen mijn gedachten nog wel eens naar Heldere Zaken. Zo gemakkelijk kan ik niet schakelen tussen ‘WERK AAN’ of ‘WERK UIT’. En weet je, ik vind het prima. Ik geniet er echt niet minder om.

Kun je op vakantie met je werk bezig zijn, zonder dat het jouw genieten in de wet staat? 

Ja, dat kan!
De overtuiging achter het advies om je werk thuis te laten is: op het werk is altijd Gedoe. Van je werk krijg je zorgen, irritaties, conflicten. Lastig te behalen doelen, vervelende gesprekken. Gevoelens van frustratie of van ongelijkwaardigheid.

En dat Gedoe, ja, dat is een energielek waar je U tegen zegt! Gedoe raakt je. Je bent boos of verdrietig, verontwaardigd, of je voelt dat je tekortschiet. Heftig gedoe houdt je dag en nacht bezig, het kleurt je dagen. Of je nou op vakantie bent of niet.

De kunst is om het Gedoe op je werk zo klein mogelijk te houden. 

Ook – of liever: juist – als je in een veeleisende, complexe omgeving werkt. Als je niet zoveel invloed hebt hoe het reilt en zeilt. Juist dan is het van belang om helder te zijn, midden in het gedoe.

Ja maar, hoe dan?

Het lijkt misschien easier said than done . Maar uit de praktijk blijkt: je hebt bijna altijd meer invloed dan je denkt –  als je maar weet hoe je ‘m kunt aanwenden. Ik help je om met een andere blik naar dezelfde situatie te kijken. Geen abracadabra, gewoon heel helder en concreet. Zodat je je goede energie behoudt en deze kunt gebruiken voor zaken waar je wél van kunt genieten.

Op Ibiza name ik een videootje hierover op. Kun je mijn vakantiehoofd eens zien.
(Het was een testje. Note to self: horizontaal filmen.)

Het Gedoe op je werk beperken. Het kan – en jij kunt het ook.
Wil je leren hoe? Ik leg het uit. Je kunt een inspiratiegesprek met me plannen op een moment dat het jouw het beste schikt. Ik zie ernaar uit je te spreken.

Plan direct een inspiratiegesprek in:

[su_spacer]
[su_button url=”https://vieve.youcanbook.me” target=”blank” style=”flat” background=”#313e50″ color=”#cf9d53″ size=”5″ center=”yes” radius=”0″ icon=”icon: calendar” icon_color=”#cf9d53″]Plan in agenda[/su_button]
[su_spacer]

De Heldere Zaken updates in je mailbox? Schrijf je hier in.

[yikes-mailchimp form="1"]